Wednesday, June 10, 2009

die....


Aku mencari dia..di mana tapi aku tidak ketemu..adakah memang aku tidak pernah di jodohkan untuk bertemu atau belum tibe waktunya???hanya pada Allah aku bermohon agar dia ku temui..pilihan yang tepat untuk aku...yang mampu aku jadikan tempat bersandar.." rintih hati kecil seorang gadis. Dia berteleku di pinggir air, tepatnya di atas batu yang kadang2 di sentuh lembut air laut. Air matanya mengalir seiring dengan resah di hati


"Ish, anak si kalsom tu dah nak masuk 30 tak kawin2 lagi ke??andartu nanti budak tuh"

"tu la..dulu jual mahal..anak aku nak,dia x nak...anak aku pun apa kurangnya..ustaz lagi tu"


itulah bisikan2 dan cakap2 orang kampung kepadanya,tanpa mereka sedar hatinya merintih pedih..."




itulah serba sedikit rintihan yang ada bagi anak dara yang belum kawin. Bagi yang betul2 mahu istiqomah dalam agama,mereka mendambakan pendamping hidup yang kuat berpegang pada agama. Biar lewat asal selamat..aku pernah memmbaca sebuah buku yang bertajuk "TENTANG CINTA" karangan pahrol mohd juoi...mungkin sudah ramai yang membacanya..sememangnya aku seorang yang gila buku..even buku itu x ku baca sepenuhnya, tapi akan aku pastikan ia menjadi koleksiku..ok..dalam buku ni, ustaz ini mengatakan bahawa soleh dan solehah ini adalah on process..dalam mencari pasangan,tidak semestinya kita harus menetapkan ciri2 pasangan idaman itu specific mungkin kerna soleh dan solehah itu boleh dibentuk selepas perkawhwinan. setelah berkahwin, si suami haruslah berusaha sedaya mungkin untuk membentuk si isteri dan begitu isteri..erm...bila difikir2kan balik, betul juga kata2 ustaz ni..aku sendiri pun tak terlepas dari menentukan ciri2 pasangan idaman..entah bila saat itu mahu muncul..saat aku berjumpa dengan THE TRUE CHOICE!!!!!





0 comments:

Copyright © 2008-2009http://putriilham87-faezah.blogspot.com/.All rights reserved. Terms of Service - Copyright/IP Policy - Guidelines